Lenker

Ta kontakt hvis du ønsker at vi skal linke til din side, eller noen av linkene ikke fungerer…

Blogger og hjemmesider

Foreninger

Agder Vikinglag – Agder Vikinglag (AVL) ønsker å spre kunnskap om Agders historiske rolle i vikingtid og sen jernalder. AVL består av historieinteresserte, håndverkere, familier og andre som vil lære noe nytt og har noe positivt å bidra med. Vi vil skape et miljø som kombinerer gode verdier fra fortiden, bygger bro mellom generasjoner og stimulerer til aktivitet og kreativitet.

Albrechts Bössor

Askøy Vikinglag – Vi er et nyoppstartet vikinglag som har opprinnelse ved Kjerrgarden  på Askøy. Interessen for historie er sterkt økende, og vi legger hovedvekt på å formidle vikingetidens levemåte, håndtverk og aktiviteter på en aktiv måte ved å delta på vikingmarknader, søke kunnskap og holde kurs.

Borg Vikinglag – en forening med tilknytning til Borg, Olav den helliges kjøpstad i Viken, (Sarpsborg, grunnlagt i år 1016), men har medlemmer fra både Norge, Sverige og Danmark. Vi er nå 150 medlemmer med interesse for Vikingtid og alt som har med dette å gjøre. Vi arrangerer markeder og kurs, driver med alle typer håndverk som er relatert med vikingtiden. Våre håndverkere og medlemmer forøvrig reiser rundt på de forskjellige markeder som blir arrangert, både for å selge sine varer, lære nytt om viking
og for å treffe nye vikingvenner.

Borre Vikinglag – Borre vikinglag har som formål å spre kunnskap om Borres og Vestfolds historie, spesielt i jernalder/vikingtid, og å utvide kunnskapen om dagligliv og håndverk i denne perioden. Dette gjør vi om sommeren gjennom å ha Vikingmarked ved Borrestranda. Vi reiser også rundt på vikingmarkeder i Norden og viser håndverk, selger håndlagde produkter og lærer nye ting. Samtidig formidler vi kunnskapen vi sitter inne med til andre deltagere og publikum. Da har vi “autentisk” viking-utstyr, og lever så likt vikingene vi kan.

Fellesrådet for Historielagene i Oslo – fellesforumet for de mange lokale eller byomfattende foreninger og lag som har egnet seg for byens eller bydelens lokalhistorie.

Fløya Bueskyttere – er basert i Tromsø og hører inn under Idrettsforeningen Fløya. Klubben befatter seg ikke bare med bueskyting. Vi lager også vårt eget utstyr, piler, armbeskyttere, pilekoggere og annet. Det er en sterk historisk interesse blant flere av medlemmene, særlig vikingtid og middelalder. Vi arrangerer av og til workshops der det produseres ringbrynje, smykker, lærarbeider og klær.

Forsvarsmuseets venner

Fortidsminneforeningen – På dette nettstedet finner du mye informasjon om Fortidsminneforeningen og kulturminnevernet. Vi presenterer vår organisasjon, våre eiendommer, våre publikumsarrangementer og våre informasjonstiltak.

Frilansene – Frilansene er en kulturhistorisk institusjon med fokus på perioden 1397-1434 (Kalmar unionen).

Gamlebyen historielag – Gamlebyen historielag har som formål å verne om, og ta vare på, Gamlebyens kulturminner og 1000 år med byhistorie. Gamlebyen historielag ble stiftet 23. oktober 1996. Gamlebyen historielag ser det som viktig å skape interesse for, og spre kunnskap til bydelens innbyggere om den lokale historien. Alle som støtter vårt formål, og vil arbeide for vårt formål er velkommen til å bli medlem i Gamlebyen historielag!

Hafrsfjordvikingene – Hafrsfjordvikingene er et frittstående vikinglag med medlemmer som er interessert i alle sider av vikingtiden. Vi ble stiftet høsten 2006 med formål å formidle vikingtidens spennende historie for menigmann og -kvinne og ikke minst motivere og engasjere medlemmene til økt interesse for vår levende og fargerike historie.

Interesseforeningen Oslos Middelalder – IOM har siden starten arbeidet aktivt med å spre entusiasme og interesse for Oslos middelalderhistorie. Foreningen har tatt initiativ til en lang rekke arrangementer hvor de verdifulle middelalderområdene står i fokus.

Kaupangprosjektet – Kaupangprosjektet arbeider i stort og smått for å styrke bevisstheten og kunnskapene om oldtidshistorien i søndre Vestfold og om våre tallrike forhistoriske minner.

Kongshirden 1260 – Kongshirden anno 1260 er en middelaldergruppe fra Bergen, som trener og opptrer med middelaldervåpen og middelalderkamp. Vårt viktigste formål er å arrangere trening i blankvåpenkamp i en historisk setting, men vi ønsker også å drive aktiv og åpen formidling av historie. Vi bruker oss selv i denne formidlingsprosessen. Gjennom oppvisninger, foredrag og trening formidler vi vår kunnskap om middelalderen til publikum på en aktiv og spennende måte.

Kongshirden 1308 – Vi er en forening for levendegjøring av historie som arbeider for å gjenskape utvalgte deler av middelaldersk liv og virke i Norge. Vi har valgt Håkon V Magnussons regjeringstid (1299-1319) som tidsmessig avgrensning.

Lofoten vikinglag

Middelalderforeningen i Hamar – Middelalderforeningen i Hedmark er en forening for alle middelalderinteresserte. Du behøver ikke vite mye om middelalderen for å være med, den er åpen for alle som synes det er viktig å ta vare på og føre videre kunnskap om den. Det viktigste er at du synes temaet høres spennende ut og har lyst til å være med! Kunnskap om dette får du underveis.

Møre Frie Vikingar – Møre Frie Vikingar er ein frittståande, sjølveigande “non profit” interesseorganisasjon
utan religiøs eller partipolitisk tilknytning. MFV er innstilt på søkje samarbeid med liknande organissasjonar som tildømes andre vikinlag, historielag m.m., lokalt og nasjonalt. MFVs sete er i Møre og Romsdal, Noreg.

Norsk langbuelag – En møteplass for folk med interesse for historisk pil og bue.

Njardar Vikinglag – Njardar Vikinglag er en interesseorganisasjon for folk som er interressert i vår vikingtids historie.

Viken langbuelag – en liten gruppe mennesker som via Norsk Langbuelag kom sammen i begynnelsen av 2005 for å drive med historisk bueskyting på Skuterud gård på Nesodden.

Vikingklubben Karmøy – en åpen, upolitisk klubb for alle med interesse for vår forhistorie. Klubbens formål er å synliggjøre, vekke interesse for, og spre kunnskap om regionens og kystfolkets forhistorie og historiske rolle, med hovedvekt på jernalder, særlig vikingtid.

Yddir vikinglag – Yddir Vikinglag ble startet høsten 2007 av Grethe-Iren Hansen, etter en forespørsel av Aurskog-Høland Bygdetun på Hemnes om å kunne ha et vikingmarked på bygdetunet. Med hjelp fra lokale medspillere og gode vikingvenner fra andre lag, ble Hemnes første vikingmarked arrangert 24.-26. august 2007 med suksess! Men et vikingmarked trenger såklart en arrangør, og Grethe-Iren så etterspørselen etter et lokalt vikinglag. 27. oktober 07 holdt Raumarheim Vikinglag sitt første møte.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s